Der er frokostordning Børnehuset Fårvang

Daginstitutionen Gudenåens kostpolitik

Vi har, som et mindre Børnehus, ikke har nogen stordrift fordel. Vores køkken er et velindrettet produktionskøkken, der ligger på skolens arealer. Med tanke på, at skolen engang får mulighed for en frokostordning til skolebørnene.

Aftalen mellem forældre og børnehave, om Frokostordningen er som følger:

  • At man fortsat kan spise morgenmad i børnehaven mellem kl 6:45 og 7:30, som et sundt, alsidigt morgenmåltid.
  • At der drikkes vand til øvrige måltider – og mellem måltider i børnehaven
  • At den økonomi der frigives her – går til et formiddagsmåltid kl. 9, - bestående af brød (rug eller groft hvedebrød), samt forskellige slags frugt/grønt. Svarende til ½ æble.
  • Frokostmåltidet består af varm mad og råkost / gnave grønt mandage og fredage. Samt rugbrød, pålæg, råkost, gnavegrønt og lun ret (ikke hver dag) de tre øvrige dage.
  • Strukturen er aftalt således, - fordi kold mad er lettere at om-konvertere til ”turmadpakker” når vi skal på opdagelse udenfor børnehaven.

Forældrene medbringer selv en madpakke med mad til eftermiddagen, der indeholder mad til hele eftermiddagen. Vi spiser af den kl. 14 (”eftermiddagsmad”) og derefter efter behov. Vi har køleskab til madpakkerne i mellemgangen.

GO NO GO mad til madpakken 

Vi mener det er en god og vigtig investering i børnenes sundhed, kultur og samvær. Mad og kost et vigtigt emne i børnehaven, der også smitter af på hvordan vi gennemfører vores traditioner omkring fødselsdage, højtider, forældrekaffe o.a.

Grundet vilkårene bruger vi i 2015 ca. 100.000 kr. mere på mad end den økonomi, der indgår i frokostordningen.
Vi mener det er en god og vigtig investering i børnenes sundhed, kultur og samvær. Uanset kostordnings økonomi, er mad og kost et vigtigt emne i børnehaven (se bilag om ” Bevægelse, deltagelse og sundhed i hverdagslivet i Børnehuset Fårvang”)
Det ville under alle omstændigheder være opprioriteret.